www.caini-pisici.ro
oferta saptamanii
 detalii
Yorkshire Terrier, mascul, Yorkshire terrier de vanzare la 8 sapt
selectati tipul de caine
» Caini de paza
» Caini de companie
» Caini de vanatoare
» toate rasele
top vanzari caini
» Bichon Maltez (153147 vizite)
» Yorkshire Terrier (141218 vizite)
» Shih-Tzu (116644 vizite)
» Caniche (99143 vizite)
» Rottweiler (92917 vizite)
» Bichon Frise (88481 vizite)
» Ciobanesc German (84514 vizite)
» Ciobanesc Caucazian (74714 vizite)
» Bichon Bolognese (72995 vizite)
» Golden Retriever (61623 vizite)

   Teckel

   
Teckel
 

TARA DE ORIGINE

Germania

APTITUDINI

Animal de companie, dar de asemenea si caine de vanatoare atat pentru vanatul de suprafata, cat si pentru vanatul de subteran (sunt vanatori fanatici de bursuci, iepuri, porci mistreti si vulpi).

DIMENSIUNI

In functie de dimensiuni, rasa Teckel este impartita in trei grupe. Cel mai mare este Teckel-ul standard, a carui circumferinta a toracelui depaseste 35 cm (13,5 inchi). Teckel-ul standard trebuie sa aiba o greutate maxima de 9 kg (20 livre). Teckel-ul pitic are 0 circumferinta a toracelui de 30-35 cm (11,5-13,5 inchi), iar varietatea cea mai mica, Kaninchen sau "micul iepuras" are o circumferinta a toracelui mai mica de 30 cm (11,5 inchi).

BLANA

Blana este alcatuita din par scurt si moale, care, de obicei, este de culoare brun-roscata sau neagra, dar ocazional se pot intalni si varietati ciocolatii sau chiar varietatea tigrata.

INGRIJIREA NECESARA

Blana cainelui Teckel cu par neted nu necesita prea multa ingrijire. Este suficient sa utilizati din cand in cand o perie din cauciuc pentru a inlatura parul mort si desprins. Mentineti-i urechile curate, iar ghearele trebuie sa fie pastrate scurte. Majoritatea acestor caini sunt pretentiosi la mancare, dar aveti grija cat ii dati sa manance deoarece un Teckel obez este un caine bolnav.

CARACTER

Cainii apartinand rasei Teckel sunt curajosi, dominanti, vigilenti, inovatori, vioi, tenace si curiosi, avand si un dezvoltat simt al umorului. Varietatea cu parul neted se ataseaza, aproape la propriu, de familia care il ingrijeste, mai putin in momentele in care instinctul sau de vanator ii guverneaza comportamentul. Pentru o buna dezvoltare, cainele trebuie pus in cat mai multe si variate situatii in perioada de pui.

DRESAJ

Varietatea cu par neted are un caracter dominant si o gandire independenta, astfel incat acest caine trebuie bine dresat. Cu o abordare corecta si cu multa rabdare, este posibil sa fie invatat destul de multe, desi niciodata nu va va asculta orbeste comenzile.

Acesti caini se indispun teribil daca li se pare ca au fost pedepsiti pe nedrept si sunt foarte hotarati cand vor ceva cu care dumneavoastra nu sunteti de acord. Inscrierea catelului dumneavoastra la un curs de dresaj reprezinta o optiune foarte buna.

COMPORTAMENT SOCIAL

Pentru un Teckel, familia este pe primul loc.Acest lucru este evidentiat si printr-un comportament destul de rezervat fata de straini. Daca sunt socializati de timpuriu cu copiii si astfel incat aceasta experienta sa fie pozitiva, cainii nu vor crea nici un fel de probleme cu acestia.In general, se inteleg destul de bine cu alti caini, desi unele exemplare pot fi putin cam prea curajoase cand vine vorba de cainii de talie mai mare. Datorita instinctului lor de vanator, cainii din aceasta rasa nu reprezinta un bun tovaras de joaca pentru alte animale mici din gospodarie. Pentru a preveni problemele ulterioare, socializati-i inca din perioada de pui cu pisicile.

EXERCITII

Cainii din aceasta rasa trebuie sa beneficieze de destula miscare pentru a se mentine in forma. Teckel standard varietatea cu par neted roscat.Nr. vizite: 56361
 
 
Prima pagina | Caini de vanzare | Pisici de vanzare | Rase de caini | Rase de pisici | Articole caini si pisici | Intreaba veterinarul | Contact

Copyright © 2006: Caini-pisici.ro | caini de vanzare | rase de caini | Catei