www.caini-pisici.ro
oferta saptamanii
 detalii
Ciobanesc german, femela, 7 Saptamani
selectati tipul de caine
» Caini de paza
» Caini de companie
» Caini de vanatoare
» toate rasele
top vanzari caini
» Bichon Maltez (154949 vizite)
» Yorkshire Terrier (143553 vizite)
» Shih-Tzu (117812 vizite)
» Caniche (100185 vizite)
» Rottweiler (93994 vizite)
» Bichon Frise (89253 vizite)
» Ciobanesc German (85255 vizite)
» Ciobanesc Caucazian (75744 vizite)
» Bichon Bolognese (73632 vizite)
» Golden Retriever (62276 vizite)

   Ogar Englez

   
Ogar Englez
 

Ogarul Englez sau Greyhound

 

Origine: engleza, veche (marturii grafice arata prezenta acestui tip de ogar inca din anul 130 e.n. in insulele britanice).Folosit initial la vanatoare.In prezent este principalul concurent la cursele de caini.

 

Caracteristici generale: acest caine exemplifica plastic imaginea ideala a cainelui creat in mod special pentru fuga si poate fi considerat reprezentantul tipic al familiei ogarilor, detinand si recordul mondial de viteza printre cainii de toate rasele.Este de la sine inteles ca pentru un asemenea caine, plimbarea zilnica in lesa, oricat ar dura, nu poate in nici un caz inlocui orele de alergare in libertate, absolut necesare pentru asigurarea sanatatii lui fizice si psihice.

 

Ca fire, ogarul englez, ca de altfel totii ogarii, difera mult de celelalte rase canine.Egoist, fara un simt prea dezvoltat de fidelitate fata de stapan, foarte iritabil distant fata de ceilalti caini si foarte violent daca este atacat.

 

Aceste defecte de fire se datoresc in principal incercarii de a-l adapta unor conditii de viata total nepotrivite structurii lui fizice si total deosebite de mediul natural in care s-a format ca rasa.Pus insa in conditii normale de viata, ogarul va corespunde intrutotul asteptarilor.Se va atasa de cel care ii va asigura aceste conditii (miscarea si nu atat hrana), nu va mai fi atat de iritabil, dar in general se va mentine distant fata de straini (oameni si caini).Ogarul nu trebuie dresat pentru a nus-i pierde tinuta atat de mandra si eleganta.Cateva exercitii elementare de supunere sunt totusi necesare si se pot obtine rezultatele dorite daca se procedeaza cu rabdare.

 

Talie: Masculul: 67,5 cm.Femela: 65,0 cm.

 

Capul: Aproape fara stop, lung, dar nu prea ingust in zona urechilor.

 

Ochii: mari, arzatori, cu o expresie mandra.Culoarea ochilor este in functie de culoarea parului.

 

Urechile: atasate destul de sus, si mult inspre inapoi, relativ mici, semicazute, de tip "trandafir".

 

Gatul: lung, musculos, elansat.

 

Trunchiul: longilin, cu piept puternic, spatele lat si deosebit de musculos, coastele vizibile usor curbate.Pantecele puternic supt.Crupa lata coborand lin spre radacina cozii.

 

Membrele anterioare foarte lungi, osoase, musculoase; cele  posterioare cu muschi puternici.Labele cu degetele inchise nici prea lungi, nici prea scurte.

 

Parul: scurt, fin, des si stralucitor.

 

Culori admise: toate

 

 Nr. vizite: 27087
 
 
Prima pagina | Caini de vanzare | Pisici de vanzare | Rase de caini | Rase de pisici | Articole caini si pisici | Intreaba veterinarul | Contact

Copyright © 2006: Caini-pisici.ro | caini de vanzare | rase de caini | Catei